به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بخشی از تالاب های کشور احیا شده است

لینک کوتاه مطلب:
آخرین بروز رسانی در تاریخ: ۲۵ام اردیبهشت ۱۳۹۸
۲۲ام اردیبهشت ۱۳۹۸تازه ها

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بارندگی‌ های اخیر در ماه‌ های گذشته محیط زیست طبیعی کشور از جمله تالاب‌ ها را احیا کرد.

عیسی کلانتری روز جمعه در حاشیه بازدید از باغ اکبریه بیرجند در گفتگو با ایرنا افزود: بارش بیش از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب در کمتر از یک ماه هدیه بزرگی بود که برکت آن با احیای محیط زیست به مردم رسید.
وی گفت: سیل خسارت‌هایی را هم در کشور در بر داشت و مهمترین خسارت‌ ها برای مناطقی بود که طبیعت توسط بشر دستکاری شده بود.

معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: در سال‌ های گذشته بر اثر خشکسالی‌ های پیاپی محیط زیست کشور در معرض خطر جدی قرار گرفته بود و پوشش گیاهی به شدت در معرض خشکسالی‌ ها قرار گرفت که در برخی مناطق حیات وحش به دلیل نبود آب و پوشش گیاهی تلف شدند و بارندگی‌ های اخیر این وضعیت را مرتفع کرد.

وی گفت: با توجه به بارندگی‌ های خوب در ماه‌ های گذشته بخش عظیمی از تالاب‌ های کشور احیا شد، اما در برخی تالاب‌ ها همچون جازموریان و گاوخونی با مشکل مواجه هستیم که امیدواریم با توافق سازمان با وزارت نیرو بتوانیم بخشی از مشکلات موجود را حل کنیم.

کلانتری یادآور شد: تالاب‌ ها بخشی از طبیعت هستند که متاسفانه بر اثر توسعه کشاورزی غیراستاندارد و عدم توجه به حق آبه تالاب با مشکل مواجه شده اند و گرد و غبار، نمک و ریزگرد حاصل از آن سلامت و بهداشت مردم را با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه در قانون، حق آبه محیط زیست پس از آب شرب و مهمتر از کشاورزی است اظهار داشت: تالاب بخشی از سرزمین است و برای زندگی انسان‌ها باید این موهبت الهی حفظ شود، زیرا تا سرزمینی نباشد کشاورزی معنا پیدا نمی‌کند.

معاون رئیس جمهوری در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا، آب را مهمترین مساله محیط زیستی در استان خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: باید با حداقل بهره برداری و حداکثر بهره وری آب را مهار و مدیریت کرد. وی تصریح کرد: در مناطقی مثل خراسان جنوبی اگر بخواهیم از استاندارد‌های بین المللی در مصرف آب عدول کنیم بدون شک عواقب غیرقابل برگشتی در کمین خواهد بود.

کلانتری گفت: طبق قوانین بین المللی ۴۰ درصد آب‌های تجدیدپذیر باید مورد استفاده قرار گیرد، اما متاسفانه در استان‌هایی همچون خراسان جنوبی این آمار به ۱۳۰ درصد رسیده است. وی افزود: کشاورزی در استان‌هایی مثل خراسان جنوبی نه تنها نباید توسعه پیدا کند بلکه باید برای توسعه آن محدودیت ایجاد شود، زیرا خراسان جنوبی آب جاری ندارد و از آب‌های زیرزمینی برای کشاورزی استفاده می‌شود که اگر این وضعیت تشدید شود آبی برای شرب آیندگان باقی نمی‌ماند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، آبخیزداری و آبخوان داری را از مهمترین نیازمندی‌های خراسان جنوبی دانست و گفت: آبخیزداری و آبخوان داری تضمین کننده آب مطمئن هستند و آب مطمئن زمانی به دست می‌آید که مصرف آب طبق ضوابط باشد. وی ادامه داد: محار کانون‌های گرد و غبار و حفظ حیات وحش از دیگر ملزومات زیست محیطی در استان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

کلانتری از بیرجند (مرکز استان) به عنوان شهر پیشرفته فرهنگی در کشور یاد کرد و گفت: این فرهنگ غنی بیرجند را به تمیزترین شهر هم تبدیل کرده است و با سیر در خیابان‌های شهر هیچ گونه پسماند و زباله‌ای را به چشم نمی‌توان دید که این مهم برخلاف بسیاری از شهر‌ها است. وی اظهار داشت: شهرداری در بیرجند کار خارق العاده‌ای انجام نمی‌دهد، زیرا مردم کثیف نمی‌کنند که شهرداری بخواهد تمیز کند.

وی گفت: کاش ۴۰ درصد از این فرهنگ تمیزی مردم بیرجند در سطح کشور وجود می‌داشت و امیدواریم این فرهنگ در سراسر کشور اشاعه پیدا کند تا سلامت و بهداشت مردم تا این اندازه در معرض تهدید نباشد و در پایان از مردم بیرجند برای تقویت این فرهنگ خوب سپاسگزارم.

منبع: انتخاب

برای سهولت دسترسی شما کاربران عزیز به آخرین مطالب و اخبار سایت تصمیم گرفتیم تا خبرنامه ایمیلی انجمن علوم مهندسی آب را راه اندازی کنیم. عضویت در این خبرنامه رایگان بوده و برای عضویت کافی است نام و ایمیل خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *